pondelok 18. februára 2013

Passion For Fashion 39: Ach, my Slováci...


Je to skrátka neodškriepiteľné- my, Slováci, sa nevieme predať.
Tento krutý osud nás vedie buďto k migrácií do zahraničia, prípadne k tvorbe, v ktorej si smotanu zlízne zásadne niekto iný.

Je to príbeh mňa, mojich kamarátok stylistiek a návrhárok a v neposlednom rade aj partizánskej NOVESTY. 

Partizánske je mesto, v ktorom smutná ekonomická situácia ani náznakom nevypovedá o jeho veľkej "baťovskej" histórií. Ako smutná spomienka na obdobie prosperity tu zostali len spustnuté obrovské výrobné haly a od jari do jesene zakvitnutá "lodička" na námestí, z ktorého postupne miznú posledné známky socializmu.

A čo NOVESTA? Vie vôbec niekto, že práve tu vzniká produkt, ktorý sa za hranicami Slovenska predáva a oceňuje? Vedia vôbec ľudia, ktorí pracujú na výrobe skvostných kolekcií obuvi, akú hodnotu ich práca skutočne má?

S NOVESTOU spolupracuje Madonnin brat Christopher Ciccone a česká značka Leeda. Oni dávajú ideu a partizánčania ju premieňajú v skutočnosť. Ako je možné, že sa teda ešte zahraniční turisti netrhajú o to, aby navštívili toto mesto?

V stredu ráno bola v Prahe predstavená nová letná kolekcia, ktorá bude už onedlho v predaji v pražskom obchode La Gallery Novesta.

V ponuke je dámska aj pánska kolekcia: tenisky, semišky, espadrilky....všetko v úžasnom farebnom i materiálovom prevedení.





zdroj: www.invogue.cz