piatok 26. apríla 2013

Gentlemen's Friday: Skrývať, či neskrývať? This is the question!

Ďalší piatok - ďalšia pánska téma.
Tentokrát sme si vybrali filozofickú otázku Hamleta, ktorú sme trochu pozmenili. V mnohých  prípadoch je ale rovnako zásadná ako samotná otázka bytia. (Však, dámy?)

Takže... skrývať, či neskrývať... ponožky?

Primárnou funckiou tohto odevu je už od obdobia praveku udržiavať nohy v teple. Od kožených, cez pletené, dostali sme sa do roku 1938, keď bol vynájdený nylon a rozmohla sa ich veľkovýroba. Začali sa prifarbovať a stali sa súčasťou školských, či tímových uniforiem, ktoré sa od seba museli nejakým spôsobom odlišovať.

 

V 21. storočí sa stali plnohodnotným pánskym doplnkom. Rôzne dĺžky, farby, materiály... ponožky sa skrátka stali skrytým poznávacím znamením gentlemana.

V sezóne Spring/Summer 2013 sa návrhári rozhodli pre skrátenie nohavíc a hľa, ponožky, ktoré boli doteraz len letmo zhliadnuteľné, dostali sa na oči celému svetu:)    

Pravidlo odhaľovania ponožiek nie je napokon až také komplikované:
  1. KVALITA - ak raz chcete niečo ukázať, nemôže to byť "laciné"
  2. VZOR - len k jednofarbeným outfitom, pretože: Ak "blbina", tak len jedna!
  3. FARBA - čím výraznejšia, tým väčší pozor na otatné doplnky... nepreháňajte! Základné farby budú naveky obľúbené, no tie nech zostanú pekne skryté. 

http://images.thesartorialist.com/thumbnails/2012/11/IMG_2065Web.jpg

Našim hot tipom a alternatívou hlavne počas letných horúcich dní sú odhalené členky... v zásade platí, že nohy musia byť pekne formované, primerane ochlpené a v lete pekne opálené!
Ak vám teda bráni pracovný dress code nosiť šortky, vyhrňte džíny alebo dokonca oblekové nohavice... viac menších "záhybov" - to je jediné pravidlo!  



Ak ste, alebo ak ste sa práve stali fanúšikom ponožiek, spravte si malú oslavu 11.júna. V tento deň sa v Británií už od roku 1942 oslavuje National Knee High Sock Day:)


zdroj: http://www.blacksocks.com
       : http://www.thesartorialist.com