streda 11. septembra 2013

Prečo chceme byť CHUDÍ a CHUDÉ

Nie, nechceme použiť synonymum "štíhli a štíhle". Štíhlosť v nás evokuje niečo zdravé, niečo prirodzené. Stav štíhlosti je skrátka pre každého iný na základe jeho genetickej výbavy. PUNKT.


Chceme hovoriť o tom, prečo chceme chudnúť. Prečo sa skrátka niekedy na seba začneme pozerať kriticky. Fantasticky o tom napísala naša spriaznená duša, talianska bloggerka Anna Venere. Z jej trefného postu sme vybrali 7 dôvodov, ktoré sú najčastejším spúšťačom našich záchvatov chudnutia:

  1. Chcem sa páčiť niekomu   
     
  2. Len ak schudnem, druhí si ma všimnú
     
  3. Budem si môcť obliecť, čo chcem
     
  4. Nepáčim sa sám/sama sebe
     
  5. Chcem sa zmestiť do svojich starých šiat
     
  6. Chcem byť ako Kate Moss, Audrey Hepburn etc etc
     
  7. Prestanú sa mi posmievať

Do akej miery sú tieto motivačné mantry fungujúce?

  1. Funguje. Vo filmoch, prípadne do sedemnástich narodenín. A napokon, vážne by ste chceli stráviť život s niekým, kto si vás nevšimne pokiaľ nemáte veľkosť 36/38?
     
  2. Nefunguje. Existujú skrátka ženy, ktoré sa rady zviditeľňujú a ženy, ktoré to nepotrebujú. A to s veľkosťou nemá nič spoločné.
     
  3. Nefunguje! O tom je predsa móda, ktorú sa treba naučiť využívať vo svoj prospech. Každá postava má svoje plusy a mínusy, s ktorými treba pracovať za pomoci štýlu.
     
  4. Nefunguje! Kto vám zaručí, že keď schudnete, prestanete sa sebe nepáčiť a teda budete pokračovať v chudnutí? Až do...
     
  5. Funguje. Pokiaľ si triezvo zvážite koľko rokov staré sú tie šaty, do ktorých sa tak veľmi chcete vtesnať.
     
  6. Nefunguje. Ikony sú ikonami preto, lebo majú auru nedosiahnuteľnosti. Je to ich povolanie a celoživotná cesta. Ak chcete "byť ako..." musíte si nastaviť nielen postavu, ale aj hodnoty a život podľa vzoru vašej ikony.
     
  7. Nefunguje. Tí, ktorí chcú ubližovať si vždy nájdu miesto, kam udrieť... keď to nebude váha, bude to niečo iné.

Pokiaľ ste svoje kritické oko už dávnejšie oslepili a dostali sa do takéhoto stavu, vaša motivácia k zhodeniu pár kíl je jasná: ZDRAVIE! We are not joking!!!



                  zdroj: http://www.modaperprincipianti.com