pondelok 10. februára 2014

Dokonalá postava

Dokonalá postava je presne tá, ktorú máte. Práve vďaka rôznorodosti ľudských tiel vznikla totiž móda. Kedysi sa v módnych salónoch riešili práve tie nuansy, ktoré mali klientovi postavu harmonicky vyvážiť. Neprispôsobovalo sa telo látke, ale látka telu
Z toho vyplýva, že móda je seriózny biznis založený na hre. Hre s proporciami, farbami, svetlom... a v pokročilom štádiu vývoja na hre s pravidlami a ich porušovaním. Ak sa naučíte túto hru hrať, nebudete musieť meniť svoje telo, ktoré JE DOKONALÉ.
Vyskúšajte si sami na sebe, ako sa správa vaša postava v jednotlivých outfitoch. Hlavne sa obzerajte v zrkadle dovtedy, pokiaľ neuvidíte rozdiel.  
  • Čierna opticky zoštíhľuje, ale ak milujete vzory a nechcete sa ich vzdať, vždy vyberajte svetlý vzor na tmavom pozadí a nie naopak. 


  • Pre trendy pruhy a prúžky aj naďalej platí staré dobré pravidlo: horizontálne zvýrazňujú krivky, vertikálne predlžujú siluetu. 


  •  Studené odtiene farieb sú vašim spojencom pod podmienkou, že sa budete vyhýbať outfitom v jednej svetlej farbe od hlavy až po päty. Veľké plochy lesklej látky zbytočne upútajú pozornosť na vaše problematické partie.



  • Využite optické klamy. Šaty s postrannými čiernymi pruhmi od Stelly McCartney nakopírovalo už skutočne veľa značiek.