pondelok 6. júna 2016

V čom tento týždeň do práce 23

"Ako sa TOTO dá nosiť na ulici?" táto otázka sa na módnych prehliadkach roznesie éterom nespočetne veľakrát. Preto je dnešný stavebný základ office outfitu, presne z radov takýchto atypických kúskov.

Pri kompozícií dnešného outfitu vychádzam zo skutočnosti, s ktorou sa pri mojej činnosti fashion koučky stretám pomerne často. Niektoré outfity nenosíme preto, lebo nemáme na ne postavu, alebo v horšom prípade, ich nosíme a nemáme na ne postavu. To je typický prípad skinny džínsov a vypasovanej bielej košele. Čo offisnejšie môže existovať, keď k tomu pridáme lodičky?
Takýto komplet si môžu dovoliť naozaj štíhle postavy, ktoré napriek hypertrofickému obopínaniu nepôsobia eroticky a nevyvolávajú tzv. efekt mortadella (ilustrácia).

Proporcie, ktoré sú slovanským ženám vývojovo vlastné (širšie bedrá a stehná) si vyžadujú zakryť oblasť bedier. Preto je vhodné takýto outfit doplniť rovno strihaným sakom, bomberom alebo predĺženou vestou. Alebo dizajnérskym kúskom, ktorý spĺňa tri charakteristické vlastnosti módy pre REAL PEOPLE:  
funkčnosť (móda má ľubovoľnej postave umožniť realizovať svoj zámer)  - vybalansovanie objemu v oblasti bedier
komfort - pletenina je poddajný a k telu adaptujúci sa materiál
estetickosť - netriviálna štruktúra vyvoláva rovnaký dojem ako zaujímavá potlač na látke.  

Posledná vec, ktorú už ale moji "fanúšikovia" vedia: nie je košeľa ako košeľa - v pracovných outfitoch pôsobí formálnejšie skrytý systém zapínania gombíkov. O to viac v takomto outfite, v ktorom upriamuje na seba pozornosť jeden špecifický prvok. Viditeľné gombíky by narušili minimalistický dojem.

BRONISLAVA ŽURKOVÁ BRŮČKOVÁ - LINDEX - MANGO



autor: Ľubica