piatok 26. októbra 2012

Passion For Fashion 16: Bialettiho fúzatý mužíček nosí Hubertus!


To, že životný štýl nepochybne súvisí s módou vie aj talianska firma Bialetti. Popíjanie kávy je predsa jedna z najpríjemnejších nerestí, ktorá rovnako ako šaty vystihuje štýl človeka. A tak sa samotný Bialetti nechal uniesť jedným z najnovších trendov a Voilà  la Moka Alpina je na svete.

La Moka Alpina bude korunovať výstavu "Alpini in bella mostra"  v severotalianskom mestečku Como do 18 novembra.

Odkiaľ prichádza táto inšpirácia? 
Priamo z Álp doputoval na milánske a parížske módne móla nezameniteľný Hubertus.
Originálna hubertusová tkanina nesie pomenovanie po patrónovi poľovníkov- sv. Hubertovi. Táto špecifická tkanina sa objavila začiatkom XI. storočia medzi pastiermi v Južnom Taliansku, kde sídli aj jeden z najstarších výrobcov hubertusovej tkaniny - stále aktívny Moessmer v meste Brunico.
Vďaka plášťu, ktorý v tejto firme vyrobili na zákazku pre cisára Františka Jozefa, sa látka rozšírila medzi rakúsko-uhorskú šľachtu a stala sa neodmysliteľnou súčasťou všetkých poľovníckych aktivít.      
Tie sa v XXI. storočí stali inšpiráciou milánskych a parížskych návrhárov, ktorí opätovne našli zaľúbenie v typicky zelenej farbe poľovníkov.

Klasicky strihaný oblek v hubertusovej zelenej oživuje lem na saku v kontrastnej farbe a košeľa s kravatou. (zdroj: www.vogue.it)