piatok 10. januára 2014

Gentlemen´s Friday: Pitti 2014

Čo iné dnes môžete od nás očakávať?
Fiera Pitti Uomo v talianskej Florencií pripadla tento rok na 7. - 10. januára.
A tak sme zase raz tu. V raji pánskeho štýlu, excentrickosti a noviniek v biznise, ktorý má čo dočinenia s módou.

Ako môže byť takáto high level udalosť pre nás, Slovákov, inšpiratívna?

1. organizácia 
O dokonale prepracovanom organizačnom pláne hovorí samotný fakt, že sa v týchto dňoch koná už 85. ročník tejto akcie. Čo je hlavným kľúčom k nechaoseniu? Mať časovú rezervu. Napríklad dátum na rok 2014 bol známy už začiatkom roku 2013.

2. informovanosť
Nemáme na mysli promo samotnej akcie, pretože takú prestížnu udalosť si záujemcovia vyhľadávajú sami. Hovoríme o informovanosti v rámci jej priebehu. A čo je lepšie ako vypracovať poriadnu webku? Jasne, stručne, výstižne. A hlavne tak, aby základné informácie o doprave, ubytovaní, vstupenkách padli hneď do oka.

3. spolupráca
Pre nás Slovákov veľmi ošemetná téma (nie, nedáme tomu pokoj). Neustále riešime ako sa iným darí a nám nie. To preto, lebo nevieme robiť biznis. Biznis je v prvom rade o kontaktoch, vzťahoch a vzájomnej pomoci za cieľom obojstranného zisku. Pitti Uomo napríklad spolupracuje so železnicami, ktoré dávajú zľavy na cestu za štýlom.

4. dokumentácia
Kvalitná (audio)vizuálna dokumentácia jednotlivých stageov je rovnako dôležitá ako dokumentácia okolia. Na Pitti sa pohybuje niekoľko streetstyle fotografov. Na Slovensku má monopol tonbogirl. Vďaka bohu aspoň za ňu, ale určite by aj sama Marika rada uvítala konkurenciu. Pretože konkurencia neznamená len boj, ale aj rozšírenie pohľadu na vec.

A na záver už len galéria tých najinšpiratívnejších outfitov! Pre tých, čo sa radi hrajú, ale aj pre menej odvážnych. Just keep your eye on a detail!



















       zdroj: http://www.pittimmagine.com/