pondelok 24. marca 2014

Naše dialógy

Rozhovory s vami o móde a štýle máme skutočne radi. Práve oni nás utvrdzujú v tom, že naša práca má na Slovensku význam. Vo veľkej miere sú to totiž rovnako zaujímavé dialógy ako tie o politike. Rozprávate o niečom, o čom máte hmlistú, prípadne žiadnu predstavu, no rozprávate veľmi oduševnene.

Náš najhorľavejší stret záujmu vzniká v momente, keď tvrdíte:
" ... ľudia majú iné problémy, ako riešiť oblečenie"
" ... móda je povrchná záležitosť bohatých, ktorí na to majú čas"

Ad 1, nevieme, čo iné myslíte pod pojmom problémy, ak nie skutočnosti, ktoré sa týkajú života, ku ktorým človek hľadá riešenia. Nezamestnanosť, rozpadajúci sa partnerský život, narušená psychika, spoločenské komplexy... toto všetko súvisí s problémom, ktorý sa volá oblečenie.

Ad 2, paradoxne je móda záležitosťou tých najchudobnejších, čo drú v Sweatshopoch a nemajú čas na nič iné ako na módu a záležitosťou vás, ktorí si ich rukami vyrobené veci kupujete.

Čo sú sweatshopy, ako sa porušujú ľudské práva pri výrobe vašej nepovrchnej uniformy (tričko+džíny+tenisky) a čo je to za móda, ktorej cieľom je zlepšiť život nás všetkých? Móde z tohto hľadiska sa venuje naša kolegyňa Kamila Boudová z Prahy. Aj túto stredu máte možnosť vypočuť si ju v Olomouci na besede v rámci festivalu Jeden svět.  

klik pre podrobné info


Máme naše dialógy s vami radi!