štvrtok 27. marca 2014

(Not) MUST HAVE?

Týmto postom vzniká nová rubrika na našom blogu, v ktorej budeme pravidelne boriť mýty. A možno nie úplne, ale len trošku. Pretože nie všetko, čo sa povie, platí vždy, všade a pre všetkých.

Prvým odsúdeným je košeľa v dámskom šatníku.

Niet ženského časopisu a niet stylistu, ktorý by netvrdil, že košeľa je prvok s označením MUST HAVE.
Prečo máme dôvod pochybovať?

1. musí sa žehliť
Must have prvok by mal byť predsa čo najmenej náročný, aby bol vhodný na každodenné použitie.
Pokiaľ teda žehlenie nie je vaša obľúbená činnosť, máte dôvod košele zatracovať.
Alebo skúste po opratí košeľu čo najlepšie povystierať a vyvesiť na vešiak tak, aby ste ju nemuseli vôbec žehliť. Niekedy to funguje:)

Shirt by MiH// Pop over to http://pinterest.com/coleoptereus to learn more about us!

2. je krásna samotná
Bez ničoho, čo ju zakrýva. Predovšetkým tie s volánmi, krajkou a vzorom, alebo tie úplne minimalistické. Svetrom alebo sakom väčšinou celý outfit stratí pôvodnú ľahkosť a vaša krásna košeľa už nehrá hlavnú úlohu. Žiaľ, naše podnebné pásmo je stvorené pre vrstvenie.
Na druhej strane, biela košeľa, ktorej vytŕčajú spod véčkového svetra len rukávy a golier, je správnym riešením pre pánsky look. A ešte jedno plus - nemusíte ju žehliť celú:)


3. not must have pre dámy s veľkým poprsím
Pokiaľ nehovoríme o košeli ušitej na mieru. Nech nám napíše dáma, ktorej na bežnej košeli z konfekcie neodstreľovali gombíky na prsiach, alebo jej nebola široká v páse.

white shirt

4. košeľa vášho chlapa
Ohromne sexy... akurát tak na štíhlych androgýnnych postavách, prípadne postavách s väčším bruškom, ktoré fajne zakryje. To, čo robí pánsku košeľu o pár čísel väčšiu sexy je totiž vizuálny efekt "visí to na mne" a nekonečné štíhle nohy.

If you ever wondered what timeless fashion is Google Audrey Hepburn. Gotta have: two great classic white oxford shirts. One fitted. One oversized.


MUST alebo (not) MUST HAVE? Dnes je to 70 ku 30.    


            zdroj: http://www.modaperprincipianti.com/
 : http://www.pinterest.com/