piatok 18. júla 2014

Čo je fashion coaching/koučing?


Coaching/Koučing je...

  • partnerstvo s klientmi v podnetnom a kreatívnom procese, ktorý ich inšpiruje maximalizovať svoj osobný a profesionálny potenciál (Etický kódex kouča).

  • vztah mezi dvěmi rovnocennými partnery (koučem a klientem-koučovaným), založený na vzájemné důvěře a otevřenosti. V rámci tohoto vztahu pracují na rozvoji potenciálu koučovaného a na dosažení předem definovaných cílů. V dialogu mezi koučem a koučovaným je cílem posílit uvědomění klienta - uvědomění si toho, co je opravdu důležité a posílení jeho schopnosti najít (kreativní) řešení (Tereza Hajná).

  • a development process whereby an individual meets on a regular basis to clarify goals, deal with potential stumbling blocks and improve their performance. It is an intervention that is highly personal and generally involves a one-on-one relationship between coach and client (Cummings & Worley).

Fashion coaching/koučing je...

  • vzťah medzi dvoma rovnocennými partnermi (fashion coachom/koučom a klientom), založený na vzájomnej dôvere, otvorenosti a diskrétnosti. V rámci tohto vzťahu pracuje fashion coach/kouč na rozvoji individuálneho štýlu klienta na základe jeho charakteru a potrieb, a to pomocou procesu analýzy osobnosti, trendov, farieb, materiálov a strihov (Lubitsa Styling).   

  • process which helps define and refine a personal brand. It is based on color, texture and shape analysis and body assessment that help client to find what works best for him (Susan Sommers).  



zdroj: koucovia.sk
        : terezahajna.cz
             : lubitsastyling.com 
     : dresszing.com