piatok 18. júla 2014

Gentlemen´s Friday: Kde ušetriť a kde minúť

Dnes začneme tak milo, slovensky magazínovo: "Výpredaje sú v plnom prúde, tak neváhajte a šup šup na nákupy! A to platí aj pre vás, milí páni!"

My z Lubitsa Styling vás zas až tak neurgujeme. Teda pokiaľ plánujete nakupovať na území tohto štátu. Veď kto sa na Slovensku ešte pozastaví nad veľkými písmenami typu ZĽAVY alebo VÝPREDAJ? Máme to tu celoročne a okrem toho ceny často nezodpovedajú definícií samotných slov.

Či sa vám už podarí utiecť za hranice, alebo sa mrknete po Shopping centrách na Slovensku, zvážte, do čoho sa oplatí investovať poriadne a kde, naopak, dokážete ušetriť.

Basic pravidlo je basic: Investovať do BASIC, ušetriť na TRENDY.


UŠETRIŤ
Prečo? Lebo to nepoužívate 365 dní v roku.



Denim kraťasy 
Oproti krátkym nohaviciam (vidíte ten rozdiel v pomenovaní?) zo solídnych materiálov, ktoré využijete aj ako súčasť pracovného outfitu, na týchto nohaviciach dokážete ušetriť. Dôležitý je strih. Pokiaľ vám nesedí, degradujete aj Levisky na obyčajné Číňáky.  







Denim košeľa
Nenosíte ju predsa stále. Je to trendy prvok a možno o pár sezón bude zase niekde na dne vašej skrine.










Tričko s potlačou, vzormi, aplikáciami
Ak máte záľubu v takýchto tričkách, veríme, že ich aspoň nepovažujete za svoj BASIC prvok. Ťažko sa kombinujú, sú výsostne casual a tak, ak si chcete spraviť radosť takýmto výstrelkom, nech vás aspoň nestojí majland.








Letná ľahká obuv
Apage Satanas ak si práve predstavujete žabky s papierovou podrážkou. Trošku úcty k svojim nohám! Sandále, Birkenstocks, Espadrillas... to všetko sa vám ponúka za prehnané "trendy" ceny. Nájdite si lacnejšie verzie. Lacnejší ale neznamená nekvalitný.








Plátené opasky
Práve tento typ opasku je ten, ktorý najčastejšie striedate. Pretože stačí k neutrálnemu outfitu pridať trochu farby, alebo kamufláž a už ste niečím zaujímaví. Tieto opasky sú okrem toho sezónne a preto ich nestihnete tak rýchlo zničiť.








Športový batoh
Máme na mysli presne ten batoh, čo nosíte na tréningy, alebo do prírody, presne ten, čo je večne špinavý a nevonia extraľúbezne. Okrem toho z hygienického hľadiska je dobré meniť ho častejšie. Takže prehnaná investícia je z logického dôvodu zbytočná.






MINÚŤ 
Prečo? Lebo je to dlhodobá investícia do kvality a minimalizmu.    




Oblek
Je čas. Konečne si treba nájsť vlnený oblek správnej veľkosti, strihu, farby. Nech stojí čo stojí.










Office košeľa
Biela, bledomodrá, s tenkým pásikom. Vyberajte z tých najkvalitnejších bavlnených, na dotyk najpríjemnejších. A nezabudnite mať na papieriku všetky svoje rozmery, ktoré podáte pani predavačke! (ako sa zmerať nájdete na tomto mieste ASAP) 








Kožený opasok
Kvalitný kožený opasok, ktorý budete nosiť denno denne po zvyšok svojho života. Hneď štyri : čierny a hnedý. Širší a tenký.










Kožené topánky 
Brogues, Derby, Monk Straps. Tieto tri ako základ vášho pánskeho šatníka. Skúšajte všetko, čo vidíte, ale nedotýkajte sa žiadnych extrémností, ktoré sa medzi drahou a kvalitnou obuvou vyskytli omylom! Nechytať špicáky ani nič, čo nie je v čiernej a hnedej farbe!








Slnečné okuliare
Zdravotné dôvody, pre ktoré je celkom vhodné investovať do okuliarov s poriadnymi sklami necháme bokom. Z hľadiska štýlu voľte tie, ktoré nakombinujete ku všetkému. Voľte klasiku: Aviators.









Kašmírový sveter
Kašmír nie je lacný. Ale ak si raz taký sveter kúpite, pochopíte hneď dve veci: že sveter je lepší než mikina a že o kvalitné veci sa v živote treba starať.









zdroj: mrporter.com