piatok 27. marca 2015

MANGO fashion show Košice

Vytvoriť v našich končinách fashion podujatie JE veľká výzva. Preto by sa do takýchto projektov mali zapájať len tí najkvalifikovanejší. Španielska značka MANGO predstavila v utorok 24.marca 2015 na vlastnej prehliadke v Košiciach kolekciu S/S 2015.

Tvárami značky, ktorá má na Slovensku zastúpenú dámsku, detskú a čerstvo aj pánsku líniu, sa stali Anna Ewers a Zinedine Zidane. Španielsky stylisti majú teda jasnú predstavu o tom, komu typologicky patria produkty tejto značky.

Vo všeobecnosti preniesť úspešne filozofiu zahraničnej značky na slovenský trh znamená docieliť kompromis medzi dopytom a osvetou. V Košiciach sa popasovali a docielili efektnú prehliadku všetkých troch na Slovensku dostupných línií a to v troch kategóriách:
  • Boho-Punk
  • Sorbet
  • Color Block Ceremony        
Nevideli sme síce inšpiráciu punkom, ani color blocking v jeho najčistejšej podstate, no bez obáv konštatujeme, že MANGO na Slovensku je na správnej ceste.

Slovenská módna scéna (biznisová aj kreatívna) musí už konečne pochopiť, že základom úspešných fashion show je deľba práce. Čím viac funkcií má jeden človek na starosti, tým je nižšia kvalita vykonanej práce. V počte všehoprofesionálov by sme sa na Slovensku mohli pokojne zapísať do Guinessovej knihy rekordov.

MANGO čaká spolupráca s Lubitsa Styling. Držte palce, aby sa spojili tieto dve sily v prospech užitočných projektov.


Na záverečnom defilé nám chýbali tí najmenší, ktorí bravúrne
obstáli v úlohe modelov a modeliek.

Naša "šéfová" fashion koučka Ľubica. 

Náš večne prácou zavalený grafický dizajnér Jakub.