streda 27. júla 2016

Módny kalendár: Boho & Runways

Boho Chic sa stal populárnym najmä vďaka herečke Sienne Miller, ktorá v roku 2004 na hudobnom festivale Glastonbury predviedla vo svojich outfitoch dovtedy nezvyčajné kombinácie štýlov. Strhla na seba pozornosť všetkých módnych nadšencov aj médií a odštartovala éru „festivalového štýlu“. Ten je dodnes inšpiráciou mnohých celebrít a návrhárov, ktorí mu venujú celé kolekcie a to nie len tie letné.


Za kráľovnú bohémiek sa považuje návrhárka Anna Sui, ktorej tvorba je veľmi rozmanitá, veselá a bohato zdobená rôznymi ornamentmi. Kombinácie vzorov a kontrast štýlov sú jej výrazným rukopisom.


Boho štýl je tiež charakteristický pre značku Dsquared2 bratov Catenovcov. Ich modely sú hravé a plné fantázie, kreativity, voľnosti a najmä farieb. Pozoruhodná a extravagantná však nie je len móda tejto značky ale aj prehliadky, ktoré sršia energiou.

 

Spolu s boho trendom prišiel aj záujem o všetko ručne vyšívané s ľudovým nádychom. Módna značka BCBGMAXAZRIA dokázala, že kombinácie vyšívaných častí vo výrazných farbách v kontraste s bielou alebo béžovou pôsobia veľmi minimalisticky. Ich kolekcia na jeseň 2015 bola príkladom toho, že aj výraznejšie prvky môžu vyzerať veľmi decentne a byť reprezentované vo vysokej móde.


Za "prehliadku" bohémskeho štýlu sa dá považovať aj californský festival Coachella, kde okrem hudby každoročne prezentujú letnú módu najmä známe tváre a hollywoodke hviezdy.

autor: Petra, zdroj: pinterest