pondelok 26. septembra 2016

Módny kalendár: Barok & Obuv






Nie len oblečenie, ale aj obuv bola v období baroka veľmi extravagantná a zdobená rôznymi výšivkami aplikáciami a stužkami. Rovnako ako ženy, aj muži nosili nepohodlné topánky na podpätku, čo symbolizovalo ich aristokratický pôvod. Obuv mužov a žien sa v tomto období od seba výrazne nelíšila. Dnes by sme len sotva stretli chlapa na podpätkoch, no my ženy svoje nohy rady potrápime, najmä ak ide o taký šperk, ako sú lodičky v barokovom štýle. 


Prichádzajúce ročné obdobie však lodičkám ani sandálom nepraje, no ani tu nás módni návrhári nenechali v štichu. Zainvestujte túto sezónu do bohato zdobených čižiem, s ktorými žiaden zimný outfit  nebude nudný. 

Barokové obdobie nebolo len o zdobení a výšivkách, bolo to aj obdobie, v ktorom sa potrpelo na materiály. Okrem brokátu patril medzi najpoužívanejšie zamat. Ak inklinujete skôr k jednoduchosti, alebo sa obávate, že prílišné zdobenie by mohlo byť obmedzujúce pri voľbe zvyšku outfitu, zvoľte jednofarebné topánky z tohto na dotyk veľmi príjemného materiálu. Milovníčky pohodlia zas určite nepohrdnú štýlovými koženými oxfordkami s nenásilným barokovým vzorom.

autor: Petra, zdroj: pinteres