piatok 30. septembra 2016

Módny kalendár: Barok & Runway

O tom, že opulentná móda barokového obdobia nepadla do zabudnutia, svedčia aj kolekcie mnohých známych módnych značiek, ako sú napríklad Dolce & Gabanna, Balmain alebo Versace. Ich modely hýria zlatou farbou, zdobenými detailmi, vyšívanými ornamentmi či náboženskou symbolikou. Jednotlivé kúsky vyzerajú skôr ako umelecké diela, v niektorých prípadoch sú dokonca vzory na šatách vernou kópiou barokového obrazu.


Do tohto obdobia siahali módni návrhári pre svoje inšpirácie aj tento rok. Prehliadkové móla zaplavila energická vlna v podobe Gucci a ohromila všetkých návštevníkov tohtoročného fashion weeku. Svojou kolekciou dokazuje, že barokové obdobie naozaj zasiahlo módnu scénu a so štipkou citu a fantázie, sa jeho prvky môžu zakomponovať do každého módneho štýlu.




Aj dvojicu talianskych módnych mágov Dolce & Gabanna zviedla opulentnosť tohto obdobia. Ich modely z vás na počkanie vyčarujú barokovú princeznú 21. storočia.




Kolekcia britského módneho domu Alexander McQueen na rok 2017 získala barokový nádych vďaka čipkám, výšivkám, nežným volánom a najmä zmyselnej ženskosti, ktorá zaplavila prehliadkové móla. A ak hovorí fashion koučka Ľubica Jakušová: "Ženskosť je to, čo my, ženy, potrebujeme v 21. storočí nájsť. Opäť."




autor: Petra, zdroj: pinterest